Soudní líčení mezi prof. Kindlmannem a senátorem Jirsou proběhne 25. srpna 2015

V úterý, 25. srpna 2015, se od 12:00 hodin koná v budově Okresního soudu v Českém Krumlově, Linecká 284, I. patro, číslo dveří 10, soudní líčení mezi senátorem Ing. Tomášem Jirsou, MBA a prof. RNDr. Pavlem Kindlmannem, DrSc. z Karlovy univerzity.

Senátor Jirsa žaluje prof. Kindlmanna pro jeho výrok „Ale určitě bude dobře, před nejbližšími senátními volbami náležitě seznámit voliče příslušných okresů s detaily toho, co jsem vám dnes o panu Jirsovi povídal. Uvidíme, zda si při volbách voliči vzpomenou, že jeho návrh zákona o Šumavě byl ve skutečnosti šitý na míru developerům a spekulantům s pozemky. Část pozemků, které navrhoval převést do třetí zóny, již předem skoupily realitní kanceláře, stavební firmy a osoby spjaté s politiky, včetně jeho poradce a pozemkového magnáta, Františka Taliána.“ zveřejněný v samém závěru  rozhovoru s prof. Kindlmannem v Českokrumlovském Deníku dne 4. 2. 2015. Redaktor rozhovoru, Pavel Pokorný, se krátce po jeho zveřejnění stal nezaměstnaným.

Prof. Kindlmann se brání pomocí GISové analýzy současné i „senátorským“ či „Jirsovým“ zákonem navrhované zonace a následné identifikace majitelů parcel, které tento návrh zákona převádí z I. či II. (nezastavitelných) do III. (zastavitelných) zón NP Šumava. Tato analýza se opírá o zdroje poskytnuté ministerstvem životního prostředí, Správou NP Šumava a Katastrálním úřadem. Její výsledky ukazují, že nejméně 68 takto převáděných parcel již nyní patří realitním kancelářím, stavebním firmám a osobám spjatým s politiky, včetně Jirsova poradce a pozemkového magnáta Františka Taliána. Kindlmann tvrdí, že se ze strany žalobce jedná o šikanózní žalobu, s cílem umlčet názorového oponenta, jenž rozkrývá lži o Šumavě, které sám žalobce šíří pomocí médií a obelhává tak čtenáře i své potenciální voliče.

Advokátem Tomáše Jirsy je JUDr. Jiří Trnka, jenž byl dle Wikipedie (https://cs.wikipedia.org/wiki/Kauza_ROP_Jihozápad) v září 2013 byl odsouzen k tříletému podmíněnému trestu za machinace s evropskými penězi a k zákazu pracovat s dotacemi na pět let.
Právním zástupcem prof. Kindlmanna je známý specialista na ochranu osobnosti, JUDr. Miloš Tuháček z táborské kanceláře Korbel &Tuháček.

Podrobnosti o soudním sporu možno nalézt zde:
http://obcanskymonitoring.cz/?p=4194
http://obcanskymonitoring.cz/?p=4303#more-4303

Originální rozhovor s prof. Kindlmannem, v němž rozkrývá některé nepravdy šířené Tomášem Jirsou, je zde:
https://drive.google.com/folderview?id=0B_q_a1M5hm2zfkFxRnppYWJsRFJhTGxhaWJiRXZUcExKVDFsUzBENThNQWhUcVdQZ3NoX0E&usp=drive_web, pod názvem „Nechat přírodu byt přírodou“.

LegislativaPavel KindlmannSoudní sporyTomáš Jirsa
Comments (0)
Add Comment