Vimperk se připojí opět po roce k HODINĚ ZEMĚ

Již pošesté se ponoří dvě vimperské památky do tmy. Stane se tak v sobotu 28. března 2015 od 20:30 do 21:30 hodin. Svá světla zhasnou Vimperský zámek a Městská zvonice, a to v rámci celosvětové kampaně HODINA ZEMĚ 2015.

HODINA ZEMĚ 2015 je celosvětová kampaň, do které se prostřednictvím symbolického zhasnutí světel zapojují samosprávy měst, vedení velkých společností a firem a také veřejnost. Ti všichni tímto gestem ukazují, že je možné vzájemně se domluvit, účinně čelit klimatickým změnám a dávají tak najevo, že si uvědomují svoji odpovědnost za budoucnost naší Země.

Hodinu Země pořádá největší světová ochranářská organizace – WWF (World Wildlife Fund) a v České republice tuto akci koordinuje Český svaz ochránců přírody Veronica. Ve Vimperku iniciuje zhasnutí světel u těchto dvou památek ZO ČSOP Šumava spolu s Odborem životního prostředí Městského úřadu Vimperk.

První ročník HODINY ZEMĚ se datuje k 31. březnu 2007, kdy více než 2,2 miliónu domácností a firem v australském Sydney zhasnulo na hodinu svá světla. V osmém ročníku v roce 2014 se po celém světě zapojilo do kampaně přes 7 tisíc měst a společně s nimi také stovky milionů lidí. V České republice akci podpořilo zhruba 90 obcí, desítky firem a tisíce jednotlivců. Svá světla zhasla i řada památek – Pražský hrad, Ostravská radnice nebo budova českého velvyslanectví v Canbeře.

Připojte se k Hodině Země 2015 a ukažte, že Vám životní prostředí není lhostejné.

Ing. Jakub HROMAS, DiS.
ZO ČSOP Šumava

ČSOP ŠumavaVimperkZprávy ČSOP
Comments (0)
Add Comment