Člověk prý začíná být na Šumavě ohroženým druhem!

Před časem publikovaný článek v Právu „Člověk prý začíná být na Šumavě ohroženým druhem“, mě velmi zaujal. Tuto větu měl pronést na tiskové konferenci konané v Českých Budějovicích ve čtvrtek 26. června 2014 jistý pan Walter Höllhuber, předseda spolku Dreiländerinfrastruktur Verein Schwarzenberg, tedy sdružení tří zemí pro rozvoj infrastruktury. Začal jsem tedy pátrat na internetu a dozvěděl jsem se vskutku velmi zajímavě věci!

A co jsem zjistil?

Tak především jsem zjistil, že tzv. Dreiländerinfrastrukturverein ve Schwarzenbergu v Horním Rakousku je zřejmě nějaké obskurní uskupení, neboť na internetu jej nelze pořádně dohledat a zejména NEMAJÍ vlastní web. K dispozici je pouze adresa Schwarzenberg 185, což je adresa obecního úřadu, dále uvádějí telefon na obec a obecní e-mail. U obce Schwarzenberg je mimochodem spodní stanice lanovky do areálu Hochficht. Podobně nelze dohledat žádný dokument sdružení, a to ani na obecních stránkách Schwarzenbergu ani Horní Plané, přestože se tam pravidelně konají výroční schůze!

Předsedou tohoto sdružení, jehož nepokrytým cílem je lobbing za oživení skiareálu Hochficht všemi prostředky, je jistý Walter Höllhuber, ale ještě zajímavější je, že jedním z místopředsedů je Jiří Hůlka, starosta obce Horní Planá. Nyní už taky začíná být jasnější, proč zrovna Hůlka tak usilovně za lanovku na Hraničník kope!

Na Walteru Höllhuberovi je dále zajímavé to, že byl v roce 2010 pravomocně odsouzen vrchním zemským soudem v Linci za pomluvu (http://www.nachrichten.at/oberoesterreich/muehlviertel/Fall-Hoellhuber-wird-in-Strassburg-behandelt;art69,352429). Jednalo se o to, že tvrdil, že hornorakouské protiatomové sdružení svou činností zneužívá veřejné finance. To mi silně připomíná rétoriku našich bijců za rozvoj obcí, kteří podobně tvrdí, že naše ekologická sdružení by pro svou „podvratnou“ činnost neměla čerpat z veřejného rozpočtu.

Zatím nejsilnějším kalibrem bylo tvrzení senátora Veleby, že vědecká obec zneužívá poskytnuté granty na tzv. „ekoterorismus“, čili zničení Šumavy. Je vidět, že Höllhuber je přinejmenším stejná krevní skupina. (Zajímavé, že i lidi, kteří nezažili reálný socialismus, mohou mít tak bolševické myšlení!) O jeho argumentační úrovni dobře svědčí také například oficiální stanovisko sdružení k řízení EIA o lanovce na Hraničník – odkaz: MZP382_posudek_DLISVS, kde místo věcných argumentů uvádí osobní útoky proti oponentům.

Svou aktivitou si Höllhuber dále vysloužil tvrdou kritiku např. od bavorských Zelených.
Po instalaci Stráského do čela NPŠ této partě svitla naděje na uskutečnění jejich plánů. Jiří Hůlka hned hbitě hlásil, že lanovka může do čtyř let stát (http://www.nachrichten.at/oberoesterreich/linz/In-vier-Jahren-soll-von-Boehmen-aus-Seilbahn-auf-den-Hochficht-fahren;art66,445430). (Český překlad zde: Hochficht.Hulka.4.roky.).

Také Höllhuber nelenil a iniciativně pochválil novou vládu Petra Nečase (s nejstrašnějšími ministry ŽP, jací se tam kdy vyskytli):http://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/tiskove-zpravy/podekovani-a-apel-na-vladu-v-praze

Další zajímavé čtení, týkající se lanovky na Hraničník je zde: http://www.lanove-drahy.cz/?page=zpr&id=2

Ještě k Jiřímu Hůlkovi, starostovi Horní Plané:

Z nedávného veřejného prohlášení starosty Horní Plané, Jiřího Hůlky:

Podle mě je varovná současná situace, kdy se z celé oblasti stává Zelené srdce Evropy. „Takové plány už měl nechvalně proslulý Hermann Göring a myslím, že jsou pro lidi v tamních obcích více než škodlivé,” poznamenal. Souhlasí s plány a koncepcí bývalého vedení Národního parku Šumava za vedení odvolaného Jiřího Mánka. „V současné době mění vedení parku i dosavadní koncepci, což podle mě není dobře,” doplnil Hůlka. – konec citátu.

To si myslím, že už je těžký kalibr propagandy. Podprahově totiž klade rovnítko mezi nechvalně známé nacistické exponenty a lidi, kteří jsou Hůlkovými oponenty. Jde tedy v podstatě jen o snahu očernit. Kromě toho mi není nic známo o tom, že by Göring měl nějaký plán na Zelené srdce Evropy. Hůlka tím asi myslí něco jiného, nechce už ale říci, co konkrétně. Protože to prostě není pravda. Za takovéto excesy by měl následovat zasloužený trest, třeba takový, že ten, kdo podobné věci prohlašuje, ztratí kredit (nejen) u svých voličů. To se v naší společnosti, která ve své většině nadevše miluje populisty, ovšem nejspíše nestane.

Poznámka

Hůlka možná naráží na tzv. „Zelenou složku“, neboli plán Oldenburg, ve kterém Göring navrhuje vyhladovění obsazených území na východě, především tedy Ruska. Se Zeleným srdcem Evropy to tedy nemá vůbec nic společného a jedinou asociací je zřejmě jen to adjektivum „zelený“, což je slovo, které Hůlka asi obecně nesnáší.

Jiří VRÁNA

HochfichtJiří HůlkaLanovka HraničníkSamosprávyŠumavaWalter Höllhuber
Comments (2)
Add Comment
  • Pavel Nový

    Spousta lidí je šokována tím, co si vysocí politici a jejich spojenci můžou všechno dovolit a jakým způsobem šikanují přírodu na naší planetě (včetně Šumavy). Pídil jsem se po příčinách těchto trendů a nakonec jsem zjistil, že ve vysoké politice obstojí pouze důkladně prověřené osoby, které svými aktivitami horlivě naplňují poselství tzv. „Torontských protokolů“ – viz níže:

    http://inwo.webnode.cz/news/co-jsou-to-torontske-protokoly/

    Teď už chápu, proč každý takový dobře postavený politik či lobbista přípomíná již od prvního pohledu spíše ledově chladné biotechnické monstrum než lidskou bytost s vlastním cítěním a úctou k životu.

    • Jiří Leták

      Vážený pane Nový, lépe bych to nenapsal. Ale co s tím, když dnes mají peníze větší hodnotu, než krajina, a život. Nechceme všude počítače, vyspělé technologie a železo betonová monstra na polích, zničených lesích. Nezajímá nás byznys developerů, realitních kanceláří a lobistů. Chceme kolem sebe divočinu, o kterou pečije matka příroda, zvěř i s přirozenými predátory a louky plné květin, čistou vodu v potocích a řekách. Je to tak moc?